Testen van producten op de EMC / Radio Equipment Directive (RED) richtlijn

Testen van producten op de EMC / Radio Equipment Directive (RED) richtlijn Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Volgens de EMC richtlijn mag apparatuur niet storen of gestoord worden. Vanuit de Nederlandse EMC-ESD vereniging zijn we erg benieuwd of producten aan deze richtlijn voldoen, vandaar dat we binnenkort starten met het testen van babyfoons. Het gaat hier om babyfoons die verkocht worden in Nederland en babyfoons die via een grote Aziatische webwinkel zijn ingekocht. We willen u als EMC-ESD lid vragen voor betrokkenheid bij dit project!

Het doel is niet om verkopers of producenten bij tegenvallende testresultaten op de vingers te tikken, maar wel om een stuk bewustwording te creëren bij producenten, verkopers en consumenten. In eerste instantie zal dit onderzoek opgezet worden door studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Technische Universiteit Eindhoven. Zij zullen een plan van aanpak maken en ook bepalen welke tests uitgevoerd dienen te worden. We willen leden van de vereniging vragen of zij apparatuur beschikbaar willen stellen om deze tests uit te voeren?

De benodigde apparatuur wordt nog gedefinieerd, maar heeft u hier interesse in laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@emc-esd.nl.

Nadat er door de studenten een voorselectie is gemaakt, vragen wij professionele testhuizen de producten die niet lijken te voldoen nogmaals te evalueren. Wilt u als lid van de vereniging hieraan bijdragen vernemen wij dit graag via de mail (info@emc-esd.nl) of telefonisch via 033-4657507.