Nieuw bestuurslid: Niek Moonen

Nieuw bestuurslid: Niek Moonen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Ik ben Niek Moonen, 29 jaar oud, opgegroeid in Uden, Noord-Brabant en voor de studie verhuisd naar Enschede waar ik mijn bachelor, master en PhD heb afgerond aan de Universiteit Twente. Sinds Januari 2019 vervul ik mijn rol als onderzoeker in de vakgroep Power Elektronica en EMC, met als hoofdzakelijke verantwoordelijkheid de dagelijkse begeleiding van een 8-tal PhD kandidaten. Mijn specialisme ligt in de storingen die zich propageren via geleiders (Conducted EMI).

De onderwerpen van de PhD projecten (SCENT, ETOPIA en MeterEMI) lopen uiteen van storingsgevoeligheid van slimme meters, tot aan optimalisatie van het ontwerp van complexe elektronische systemen. De toekomstige projecten EASIER en ANRGI, gaan zich bezighouden met elektrisch vliegen en op EMC gerichte optimalisatie van vermogenselektronica in gebieden waar zwakke energie voorziening is en dus lokaal hernieuwbare energie bronnen geplaatst worden. Naast mijn begeleidingswerk ben ik een reviewer voor “IEEE Transactions on EMC” en lid van de IEEE EMC society TC-07 “Low Frequency EMC”. Ook ben ik betrokken bij de standaardisatie commissie CENELEC SC205A-WG11, die zich specifiek bezighouden met “Mains Communication Systems - Immunity”.

Naast de verantwoordelijkheden van het dagelijkse werkleven, is ontspanning uiteraard ook een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik voetbal al bijna 25 jaar, eerst bij FC Uden en nu in Enschede bij VOGIDO. Daarnaast ga ik graag op skivakantie, met als favoriete bestemming Oostenrijk. Al zou ik graag nog een keer in Colorado willen gaan skiën ter vergelijking.

Welkom Niek Moonen in het bestuur van de Nederlandse EMC-ESD vereniging!