LabTECH Xelsius, reactor met 10 volledig onafhankelijke posities

LabTECH Xelsius, reactor met 10 volledig onafhankelijke posities Door: SALM EN KIPP

De LabTECH Xelsius is een compacte en snelle reactor met tien volledig individueel gethermostatiseerde en geroerde reactorcellen in het temperatuurbereik van -20°C tot +150°C. Eén compacte Xelsius vervangt dus tien verwarmingsapparaten, roerders, ijsbaden, reactorcellen en refluxcondensors. Dit maakt de Xelsius geschikt voor reactie-optimalisatie, medicijn ontwikkeling, parallelle synthese, gravimetrische analyse, DoE studies, geautomatiseerde filtratie en Flow Chemistry. 

Middels de software kan eenvoudig de temperatuur, roersnelheid, gewenste tijd en verloop per reactorcel ingesteld worden. Maar ook complexere meertraps temperatuurprofielen als dat nodig is. Zelfs cyclische temperatuurregelingsprocedures, bijvoorbeeld voor biologische processen, kunnen snel worden gerealiseerd, opgeslagen en gedocumenteerd. Na het starten krijgt u een compleet overzicht van de status van alle 10 reactiecellen en kunt u direct beginnen met individueel verwarmen, koelen, roeren of temperatuurstijging. Met de inlogfunctie/gebruikersbeheer kunt u voldoen aan GMP-/regelgevingsvereisten.

Xelsius kan worden gebruikt in een zuurkast, gemonteerd op een robotplatform, aan elkaar gekoppeld als meerdere units voor grote hoeveelheden monsters of als eenvoudig te bedienen vrijstaand systeem op een laboratoriumwerkblad. Dankzij de PTFE gecoate behuizing is het Xelsius -systeem opgewassen tegen de veeleisende laboratoriumomstandigheden.

De LabTECH Xelsius staat op de stand van SALM EN KIPP (7B007) tijdens LabNL. Dus kom 'm bekijken of maak een afspraak voor een demonstratie om het lab.