Integratie van aandrijftechniek vraagt om deskundigheid


Aandrijvingen worden in machines, de logistiek, grote installaties of bijvoorbeeld de energie-overdracht gebruikt. De toepassing van aandrijftechniek is van cruciaal belang voor de effectiviteit en efficiency van de industrie. Het maken van de juiste keuzes tussen hydrauliek, pneumatiek of elektrische en mechanische aandrijvingen vraagt om deskundigheid. Het aanbod van leveranciers in de World of Motion & Drives biedt u kennis in techniek en toepassingen voor de juiste keuzes.

De leveranciers van Aandrijftechniek zijn aangesloten bij de FEDA. Binnen de vereniging krijgen de drie disciplines bijzondere aandacht, om de kennis en de voordelen op de beste manier te communiceren met de industrie.

De technologiegroep Air Solutions behelst de sectoren pneumatiek, vacuüm en perslucht. Binnen dit vakgebied spelen factoren zoals geluidsniveau, energieverbruik, kwaliteit van de perslucht en afmetingen een belangrijke rol in de vervangingsmarkt. De gebruiker vraagt steeds meer om componenten die compacter, onderhoudsvriendelijker en lichter zijn.

Elektromotorsystemen zijn rendabele, duurzame aandrijfsystemen en bepalen met circa 70% het belangrijkste elektriciteitsverbruik in de industrie. Op rendabele wijze is 20-30% energie-efficiency te realiseren met efficiëntere elektromotorsystemen. Met de focus op duurzame aandrijfsystemen kan de industriële gebruiker kostenbesparingen realiseren en de concurrentiekracht versterken.

Hydraulische aandrijftechniek gaat over grote krachten en nauwkeurige bewegingen. Het vakgebied kent een relatief grote omvang en een internationaal vooraanstaande positie in de industrie. Bij hydrauliek gaat het over systemen (bijvoorbeeld hydraulische aggregaten en manifolds) en losse componenten (denk aan cilinders, pompen, motoren, schuiven en elektronica).

De breedte van dit aanbod biedt zich aan op de World of Technology & Science. De aanwezige deskundigheid in combinatie met de samenwerking in projecten op het gebied van Industry 4.0, machineveiligheid en robotica bieden u de kans om efficiënt de gewenste kennis op te doen.

Meldt u aan via www.wots.nl voor een gratis bezoek aan de World of Motion & Drives.