DG11/DG12 met nieuwe opties

DG11/DG12 met nieuwe opties Door: SCHURTER Electronics B.V.

Na de zeer succesvolle introductie van de twee power entry modules DG11 en DG12 met verhoogde IP-bescherming, biedt SCHURTER beide modellen nu ook aan in varianten voor toepassingen in beschermingsklasse II en zowel in het wit als in het zwart.

Bescherming tegen vuildeeltjes en vocht wordt steeds belangrijker. Met de producttypes DG11 en DG12 en de bijhorende V-Lock netkabel lanceerde SCHURTER een IP54 apparaataansluiting die onmiddellijk zeer goed aanvaard werd. Een IP54-waarde in ingeplugde toestand volgens IEC 60529 biedt een uitstekende bescherming tegen stofdeeltjes en is ook spatwaterdicht.

Nieuwe varianten voor beschermingsklasse II
De bestaande varianten van de DG11 en DG12 waren uitsluitend ontworpen als 3-polige versies voor toepassingen in beschermingsklasse I. Er zijn nu 2-polige varianten die expliciet voldoen aan de hogere eisen van beschermingsklasse II. Dit geldt natuurlijk ook voor de bijbehorende V-Lock netaansluitkabel voor snoerbevestiging.

Speciale afdichtingselementen
Zowel de ingang van het apparaat als de connector van het V-Lock netsnoer zijn voorzien van speciale afdichtingselementen om deze echt hoge IP-bescherming te bereiken.
Zwart of wit
Op veler verzoek van klanten biedt SCHURTER de twee vermogensmodules DG11 en DG12 naast het meest gebruikte zwart nu ook in het wit aan.

Toepassingsgebieden
Overal waar vuil, stofdeeltjes of spatwater kan voorkomen, is de nieuwe SCHURTER technologie de perfecte keuze. Dit kan het geval zijn in ruwe werkomgevingen in de industrie. In de medische sector is een hogere IP-beschermingsgraad verplicht.Dit is eenvoudigweg te wijten aan de noodzaak om medische apparatuur regelmatig te reinigen en desinfecteren, en indien nodig zelfs te steriliseren.De voedselverwerkende industrie stelt vergelijkbare eisen.