Cyber Security: sprekers van Shell, Liander, NEC65 en FOX-IT


De industrie digitaliseert en de grote hoeveelheid netwerken, die met elkaar verbonden zijn, vragen om zekerheid, betrouwbaarheid en integriteit. De term Cyber Security wordt door veel instanties gebruikt, maar bij allerlei marktpartijen in de procesindustrie, productie bedrijven en de kritische infrastructuur bestaan nog steeds veel vragen. In praktische zin wil men weten, hoe de eigen data en netwerken beveiligd worden. Dit seminar biedt zowel antwoorden aan de ‘eindgebruikers’ in de industrie als een concrete werkwijze in de bedrijfsketen. De deskundige sprekers van NEC 65, Shell, Liander en FOX-IT laten u zien welke stappen u kunt zetten.

Actuele ontwikkelingen in de industriële automatisering bieden kansen aan eindgebruikers, plant owners en hun klanten. De driver van standaarden ligt dan ook veelal bij de eindgebruikers, omdat daarmee een gezonde basis voor vernieuwingen gelegd wordt. De voorzitter van NEC65, Willem van der Bijl, gaat in op deze realiteit, wat gebeurt er rond digitalisering en connectiviteit?

Daarna volgen twee sprekers die hun visie vanuit een ‘eindgebruiker’ presenteren. Ted Angevaare van Shell ziet diverse doelstellingen met betrekking tot connectiviteit, goede informatie, efficiency en andere concrete voordelen van ‘Industry 4.0’. De ‘open’ connectiviteit vraagt wel om een goede cyber security door de gehele keten. Hiervoor is een goede samenwerking van groot belang, waarbij de in 2015 geïntroduceerde IEC standaard (62443-2-4) wezenlijk is.

Vanuit Liander zit men midden in de energietransitie, waarbij de samenleving zich aanpast om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Om deze veranderingen te faciliteren moeten de huidige energienetten gemoderniseerd worden en zal intelligentie in netten een steeds belangrijkere rol spelen. De energienetten maken deel uit van de kritische infrastructuur. Cyber Security speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, testen en implementeren van nieuwe technologie in de netten.

Als specialist in de cyber security maakt FOX-IT veel incidenten en security tests bij hun opdrachtgevers mee. Vaak zijn dat eenvoudige dreigingen zoals ransomware en malafide browser plug-in software. Maar er zijn ook bedreigingen die niet iedere dag voorkomen. Deze presentatie van Jeremy Butcher geeft u een beeld, om op het juiste niveau van bedreigingen en ervaringen keuzes te maken voor de cyber security.

Om een volledig beeld van alle seminars te hebben, vindt u hier meer informatie over het conferentieprogramma. Via de registratiemodule kunt u zich aanmelden voor een gratis bezoek aan de beurs en dit specifieke seminar.