‘Breinprofessor’ Erik Scherder geeft openingslezing tijdens E&A 2023

‘Breinprofessor’ Erik Scherder geeft openingslezing tijdens E&A 2023 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, geeft op 26 september een lezing tijdens Electronics & Applications 2023. De bekende wetenschapper zal zijn licht laten schijnen over de laatste ontwikkelingen in de wetenschap en wat we te weten zijn gekomen over onze hersenen. Deze bekende naam zal een aantrekkingskracht hebben op de bezoekers aan E&A en de bezoekerswerving extra kracht bijzetten.

Scherder is een bekend gezicht in de media. De hoogleraar doet onderzoek naar de invloed van muziek en beweging op het brein. Zo publiceerde hij een boek over dit onderwerp, met de titel Singing in the brain. Scherder onderzoekt ook de relatie tussen lichamelijke (in)activiteit en gedrag bij mensen met en zonder dementie.

De keynote van Scherder vormt de basis voor een uitgebreid driedaags lezingenprogramma tijdens E&A. Onderwerpen die langskomen zijn E-Mobility, Industrial Design, Embedded Software Design, Design for Circularity, Supply Chain/ Obsolescence management en het zoeken en binden van technisch personeel.

Op de beursvloer tonen ruim honderd exposanten hun innovaties. Zo is de bezoeker in no-time op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de elektronicaketen. Exposanten organiseren tijdens E&A ook hoe de beursgadget live geproduceerd wordt en bezoekers kunnen voor de tweede maal meedoen aan de ‘Beste soldeerder van de Benelux’-competitie.

Tegelijkertijd kunnen beursbezoekers ook de beurs LabNL bezoeken. Deze vakbeurs voor de laboratoriummarkt wordt gelijktijdig met E&A 2023 georganiseerd,  eveneens in hal 7. Beide beurzen zijn na registratie kosteloos te bezoeken.