Artificial Intelligence: een blik op de nabije toekomst

Artificial Intelligence: een blik op de nabije toekomst Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De World of Industry Technology and Science (WoTS) toont de meest innovatieve technologieën live op de beursvloer. Het seminar Artificial Intelligence (AI) focust op de rol van elektronica (hardware en embedded software) binnen AI. En vervolgens slaan we de brug naar de toepassing van AI in de maakindustrie.

Van 24 t/m 27 september is de Jaarbeurs Utrecht het podium van de grootste industriële vakbeurs van de Benelux: de WoTS 2024. In het uitgebreide seminarprogramma bundelen innovatie, creativiteit en industrie hun krachten om jou de wereld van morgen te laten zien.

In de huidige tijd is er sprake van een explosie aan nieuwe toepassingen in AI. Inmiddels experimenteert het bedrijfsleven met generatieve AI: kunstmatige intelligente die op basis van een opdracht zelf iets creëert.

Dit seminar wordt opgesplitst in twee blokken. Het eerste deel richt zich op de elektronica kant van AI. Het tweede deel slaat de brug naar de industrie.

AI heeft een enorme rekenkracht nodig. Om dit te bereiken zijn zeer krachtige microchips ontwikkeld. Het eerste deel van het seminar legt de focus op de ontwikkeling, productie en de toepassingen van microchips. Vervolgens wordt de link gelegd met embedded software die om een chip wordt heen gebouwd. Dankzij de software krijgt een chip een praktische toepassing.

Het tweede deel richt zich op de toepassingsgebieden van AI. Hoe wordt AI toegepast binnen de procesindustrie en de machinebouw? Om antwoord te geven op deze vraag, presenteert het seminar twee concrete voorbeelden uit de Industrie.

Wil je meer weten? De bezoekersregistratie is geopend. Ga naar de website en schrijf je kosteloos in.